Kesä

 

Aarrekartta kurssilta :
Uteliaana ja innokkaana ilmoittauduin kurssille, että saanko tietää unelmani.
Kannustamon tiloissa oli lämmin ja iloinen tunnelma. Aluksi Mervi kertoi lyhyesti illan aikataulun.
Sain Mervin johdattamilla mielikuvamatkoilla tietää unelmistani, mm. miten ja missä haluan asua, mikä tuo minulle mielenrauhaa jne. Työhön liittyvä unelma tuli avoimena, ja oivalsin illan keskustelujemme aikana, että se mitä se tulee olemaan,  niin tulee tietoisuuteeni joskus myöhemmin.
Teimme aarrekarttamme ja lopuksi Mervi ohjeisti vielä miten toimimme ja hyödynnämme aarrekarttaa jatkossa.
Mervi on kurssin ohjaajana lämpöinen, luotettava ja asiantunteva. Kaiken lisäksi hän oli tehnyt herkullisen piiraan, jota illan aikana nautittiin teen kera.
Suosittelen lämpimästi Kannustamon kurssia, paras aarrekartta -kurssi, mitä olen ikinä käynyt.

– Sari, 51-v, Joensuu – Aarrekartta kurssilta 

 

Unelmista totta kurssilta:
Meillä oli yhdessä oikein leppoisa ilta. Toiset 3h olisi mennyt kevyesti. Kannustamossa on hyvä ja lämmin tunnelma. Ojauksesi on selkeäsanaista ja osaat asiasi. Jatka samaan malliin👍
Heräsin yöllä ja heti oli kartan ajatukset mielessä. Nyt vaan lisää latausta kartalle.
Ihana, että olet rantautunut Joensuuhun ja tuot paikalliseen tarjontaan uusia tuulia.

– Minna – 53 v, Joensuu – Aarrekartta kurssilta 

 

Särkynyt sydän saadaan kuntoon
Pari vuotta sitten kohtasin ihmisen, joka saapui elämääni juuri edellisen ja vaiherikkaan ihmissuhteeni jälkeen. Kutsuttakoon Pauliksi tätä herraa, jonka kanssa tutustuin netissä. Alusta asti teimme sitoumuksemme selväksi. Minä olin juuri päättänyt suhteen ja hän on naimisissa. Ajattelin, että voimmehan kirjoitella mutta enemmästä en ole kiinnostunut. Ajatusten vaihtoon hänkin seuraa haki, ainakin antoi ymmärtää ja tämä sujuikin mutkattomasti. 

Viikon jälkeen meille tarjoutui mahdollisuus tapaamiseen. En tuntenut minkäänlaista kiinnostusta häntä kohtaan, ystävyys riitti. Tai niin ainakin itselleni asian selvitin. Kuinkas sitten kävikään? Pikkuhiljaa huomasin pitäväni hänestä entistä enemmän.

Tiesin, että tämä ei ole minun kumppani mutta jollain tapaa sydämeni sanoi muuta. Ihastuin, tykästyin ja kaipaan häntä jollakin tasolla vieläkin mutta yhteydenpitoa tuskin enää onkaan.

Tarvitsin ihmistä, jonka kanssa puhua tilanteestani. Ystäväni suositteli aina niin empaattista ja kuuntelevaa Merviä. Ensimmäisestä kerran tapaamisesta lähtien oli selvää, että hänen kanssa voisin käsitellä tunteitani ja itkeä ikäväni. Mervi tarjosi nenäliinaa, kun minä itkin ikävää ja kaipausta ihanan punaisella sohvalla Kannustamossa. Ymmärrän nyt, miltä tuntuu särkynyt sydän pikku hiljaa eheytyminen lähti etenemään ja keskustelun rinnalla tuli rentoutushoidot. Vaikea kuvailla, mutta rentoudun kokonaisvaltaisesti hoidossa. Aikaa itselle, pysähtymiselle ja keskustelulle. Kävin alussa muutoinkin hektisen elämäntilanteeni takia hoidossa säännöllisesti. Nyttemmin harvemmin.  

Olen käynyt läpi ihmissuhteen, jolla on ollut merkitystä monin tavoin elämääni. Olen pysähtynyt moninaisten sekä kivuliaiden tunteiden äärelle kannustavan, hyväksyvän ja rohkaisevan Mervin tukemana. Olen löytänyt vastauksia kysymyksiini ja merkityksen tälle kokemalleni ihmissuhteelle. Itse on kuitenkin tie kuljettava ja selvitettävä tunteet sekä ajatukset. Tuki ja kannustaminen on ollut korvaamatonta. Elämä on nyt hyvin ja mieli on vapaa ilman sitoumuksia. Sydämeni on avoin rakkaudelle. Kiitollinen kaikesta Merville 

– Härkä vm. 59 – Helsinki

 

Koin saavani valmennuksesta niin paljon hyötyä, että vaikea listata kaikkea. Mervi antoi hyviä työkaluja ja keskustelut olivat antoisia. Mervin tapa kohdata on todella lämmin ja ihana. Valmennusteemat löytyivät aina kuin itsestään ja sain voimaa ottaa askeleita eteenpäin. Lisäksi sain uusia näkökulmia. Olen suositellut jo Mervin valmennusta ystävälleni koska uskon, että tästä olisi myös hänelle hyötyä. Tulevaisuuden varalle sain työkaluja: taikamatto, ”tyynymatka”, valon katkaisija ja tunnesanasto. Uskon pystyväni käyttämään niitä arjessa. Suuri kiitos sinulle Mervi.  

-Nainen 29 vuotias, ajatuksia valmennuksesta ~

 

Valmennuksesta oli hyötyä, sain miettiä avun kanssa mahdollisia vaihtoehtoja. Ajatus oli alussa, että valmennus on humpuukia. Kun uskalsin tulla Kannustamoon valmennus ei ollutkaan humpuukia kuin alussa epäilin. Suosittelisin kavereilleni ja tutuille valmennusta ja useamman kerran valmennusta,  Valmennus yllätti minut ja sain valmennuksesta uusia ideoita. Työkaluja esimerkiksi nykyhetken ja tulevaisuuden vertailuun.

-Mies 26 vuotias, ajatuksia valmennuksesta ~

 

Tavallaan tuttujen asioiden tuominen esiin uudesta näkökulmasta. Elämä on helppoa ja rakkaus/ystävyys kantaa, eikä sitä pidä unohtaa. Mervi on helposti lähestyttävä ja antoi myös meille puheenvuoron.

-Nainen 23 vuotias, ajatuksia ryhmävalmennuksesta

 

Välittömyys, rentous ja ilmapiiri ja vastavuoroisuus. Keskustelumuotoinen tapa edetä. Miellyttävä esiintyjä.
”Ehdottomasti hyvä kurssi ja suosittelen muillekin. Tärkeitä ajatuksia, uusia näkökulmia prosessin käsittelyssä.”
”Ihana mielikuvamatka, rentouttavaa ja avartavaa. Rauhallinen tunnelma kurssilla, saa rauhassa miettiä ja tutkia omia mietteitään ja saa jeesit muilta.”
-Nainen 56-v. palautetta Eroon exästä kurssilta

 

Valmennuksessa esiin tulleet asiat auttoivat nostamaan tiettyjä asioita esiin, osassa asioista muutos näkyy heti ja osassa sato poimitaan myöhemmin. Olen kiitollinen, että sain osallistua Mervin valmennukseen.
Olin tyytyväinen valmentajan rauhallisuuteen ja kannustavaan positiiviseen asenteeseen. Tuntui että hänelle voi puhua ihan kaikkia asiat.
Lähtiessäni koin aina hyvin positiivisen ja rauhallisuuden tunnetta, vaikka olimme ehkä jutelleet vaikeistakin asioista. Koin sen vapauttavaksi. Iso kiitos siitä.
–  Nainen 41-v Espoo – palaute 4 kerran valmennus kokonaisuuden jälkeen

 

Olen tyytyväinen valmennuksen käytännönläheisyyteen. Pidin erityisesti siitä että sain konkreettisia toimintaohjeita ja vinkkejä toimintatapojen muuttamiseen.
-Nainen 47-v  Helsinki, ajatukset 4 kerran valmennuksen jälkeen

 

Mervi on avoin ja vastaanottavainen valmentaja ja osaa kuunnella ja tarttua oikeisiin asioihin ja ohjata valmennettavaa ajattelemaan itsenäisesti ja elämään elämäänsä reippaammin
 -Nainen 58-v  kahden kerran valmennuskokonaisuudesta

 

Valmennuksessa oli positiivinen henki, rauhallinen ”turvallinen” olo. Mervi osaa antaa työkaluja valmennettavalleen, jotta hankalat ajatukset saavat erilaisia muotoja ja mielikuvia, jolloin niitä on helpompi käsitellä
-Nainen 45-v Espoo

 

Hyvin valmisteltu kokonaisuus. Asioissa edettiin loogisesti ja rauhallisesti, vaikeita asioita ei osaa heti pukea sanoiksi. Ei väkisin tuputtamista, vaan minulle annettiin ns. keksimisen iloa siitä että sain itse keksiä vastaukset, nekin jotka tuntuivat erityisen vaikeilta. Tuomiota ei valmentajan taholta tule. Kysymys on tulevaisuudesta ja harkituista ratkaisuista, niiden kanssa on elettävä tulevaisuudessakin. 

-Mies 52-v  Helsinki, ajatukset 4 kerran valmennuksen jälkeen

 

Valmennus auttoi. Olen konkreettisesti muuttanut asennetta/ toimintatapaa nykyisessä työssäni. Valmennus auttoi löytämään oivalluksia omista toimintatavoista jotka kielteisesti vaikuttivat asioihin aiemmin. Lisäksi olen uskaltanut ottaa askelia eteenpäin pitkäaikaisen haaveeni kanssa.

-Nainen 32-v Espoo

 

Muistin pitkästä aikaa valmennuksen avulla sen, että minä itse ja oma vointini on kaikista tärkein.
Valmennus oli minulle täysin uusi kokemus, mutta erittäin hyödyllinen ja silmiä avaava.
Kokemuksena uusi, ehdottomasti kokeilemisen arvoinen. Valmiita vastauksia ei ole, sain työkaluja miten asiat voin ratkaista.
-Nainen 45-v Helsinki