Arat asiat esiin ja ajatukset uusille urille! – valmennuspalautetta Susannalta

Sain kuulla mahdollisuudesta osallistua erään lehden artikkeliin, joka käsitteli rakkauden etsimistä eri tavoin.

Artikkelin teossa sain mahdollisuuden tavata Rakkausvalmentaja Mervi Makkosen ja saada tältä valmennusta ja ohjausta, neuvoja rakkauden etsimisessä. Ennen tapaamista katselin netistä Mervin sivuja ja yritin selvittää itselleni, mitä rakkausvalmentaja oikein tekee. Täytyy myöntää, että oli vähän skeptinen asian suhteen. Ajattelin, ettei parisuhteen etsimisessä ole niinkään kyse taitojen puutteesta vaan sopivien miehien puutteesta lähinnä.

” Täytyy myöntää, että oli vähän skeptinen asian suhteen.”

Ensimmäinen tapaaminen sai jotain kuitenkin liikahtamaan minussa. Ensinnäkin Mervi on valtavan taitava lähestymään erilaisia ihmisiä. Lämmin ja empaattinen. Kuitenkin jotain muuta, kuin ystävä, joka yleensä komppaa sinkkua ja on kaikessa samaa mieltä.

” Mervi osaa kaivaa niitä arkoja asioita esiin ja ohjata ajatukset uusille urille.”

Itselläni olikin roppakaupalla uskomuksia siitä millainen olen parisuhteessa ja mitä parisuhteelta haluan. Mitä en halua ja millainen on unelmieni mies. Uskoin myös, että kohtalo tuo miehen vaikka ovelleni, jos niin on määrätty. Tämän kaiken sain heittää romukoppaan ja keskustelujen ynnä erilaisten harjoitusten avulla huomasin pian olevani ihan erilainen, kuin olin uskonut.

”Ymmärsin, että uskomukset rajaavat elämääni.”

Avoimuus etsimisessä on tärkeää ja rakkaus voi tulla vastaan missä vaan. Myös negatiivisten ajatusten kääntäminen positiivisiksi ilmaisuiksi auttaa. Mervi teetti esim. ihanan rakkauden symbolit-harjoituksen. Sen avulla joku alitajuntainen haaveeni kävi ilmi ja nyt olen jo hyvinkin varma siitä, että se lopulta käy toteen, kun työskentelen sen eteen.

”Valmennus on avannut silmiäni paljon.”

Hiljentyminen ja itsensä kuunteleminen on tullut osaksi arkea ja erityisesti silloin, kun olen hukassa itseni kanssa ja tummat pilvet varjostavat elämää. Siis muillakin osa-alueilla, kuin parisuhteen etsinnässä, olen käyttänyt Mervin metodeja. Olen hyvin kiitollinen mahdollisuudesta osallistua valmennukseen. Siitä on ollut minulle paljon hyötyä ja olen jopa jakanut kokemaani tavatessani ihmisiä, jotka kamppailevat omien parisuhdepulmiensa kanssa.

”Valmennusta voi mielestäni käyttää kuka tahansa, joka ei löydä vastauksia omin avuin.”

Monesti omat ajatukset ovat kuitenkin jo omiin uomiinsa kangistuneet ja ne ed.main.ystävät ovat usein puolueellisia kommenteissaan. Mervi osaa antaa palautetta hienovaraisesti, mutta kuitenkin ymmärrettävästi. Hän osaa löytää kipukohtia ja vahvuuksia yllättävän lyhyenkin tuttavuuden jälkeen.

Susanna Salo