Koskaan ei ole liian myöhäistä rakastaa itseään

 

Koska olen ihminen, käyn mm. ruokakaupassa, tankkaan välillä autoa, menen bussilla tapaamisiin, käyn lainaamassa kirjoja kirjastossa, hikoilen taloyhtiön lenkkisaunassa, hoidan monia päivittäisiä asioita ihmisten ilmoilla eli tapaan paljon ihmisiä. Joka viikko kuulen asioita, näen tilanteita ja aistin tunneherkkänä ihmisenä rivien välistä, äänen painosta, ilmeistä ja eleistä millaisella fiiliksellä ihmiset ovat, tiedän myös mitä me kaikki  kaipaamme. Vaikka emme sano sanaakaan siihen suuntaan.

 

Ihmisten perustarve on olla rakastettu, rakastaa ja rakastua. Kaipaamme jokainen  samoja elellä mainittuja asioita läpi elämän ne ovat perusasioita riittävän unen ja ruoan lisäksi. Rakkauteen liittyvät perustarpeet voivat olla, hyväksytyksi tuleminen, läheisyys, ystävyys, nähdyksi tuleminen, asioiden jakaminen, kunnioitus, luottamus toiseen, luottamus elämään.

Jokainen joka rakastaa, tahtoo ja haluaa rakastelulleen hyvää, hoivaa ja huolehtii – jokainen ihanalla omalla ainutlaatuisella tavallaan ne ovat rakkaudentekoja.

 

Huomaammeko ne arkiset asiat ja huomionosoitukset, arjen rakkaudenteot, muistammeko olla niistä kiitollisia ja tyytyväisiä? Arvostammeko ja muistammeko sanoa, KIITOS!

 

Virheistään oppii jos haluaa, oivalluksien jälkeen voi kasvaa ihmisenä ja kehittyä vaikka se joskus tekeekin kipeää. Elämässä sattuu ja tapahtuu kaikenlaista, jokaisesta asiasta voimme oppia jos vain haluamme.

 

Rakastettuna alamme voida paremmin ja kukoistamaan.

Voimme aloittaa rakastamisen itsestämme, kun sen opimme silloin voimme rakastaa myös muita.

 

Aistin näissä arjenkohtaamisissa ja ihmisissä, että hyvin monet kaipaavat enemmän rakkautta elämäänsä. Monet ovat sinkkuja tai yksinäisiä parisuhteessa. Liian moni nääntyy velvollisuuksiensa alle perheessä ja potee huonoa omatuntoa jos haluaisi hieman omaa aikaa. Kaikkia näitä edellä mainittuja henkilöitä yhdistää tarve kuunnella itseään, rakastaa itseään. Lohdutukseksi voin todeta, koskaan ei ole liian myöhäistä alkaa rakastaa itseään. Kun rakastat itseäsi rakkaus lisääntyy automaattisesti! En tarkoita egoistista itserakkautta, se on aivan eri asia.

 

“Kun opit rakastamaan itseäsi,

on se elämänmittaisen seikkailun alku”

– Oscar Wilde –

 

Asioita joihin kannattaa kiinnittää huomiota, ovat usein itsestäänselvyyksiä monet asiat ovat valitettavasti unohtuneet kiireen jalkoihin. Kun rakastat jota kuta oikein kovasti, haluat hänelle varmasti kaikkea hyvää ja voisit tehdä hänen puolestaan mitä vaan. Oletko samaa mieltä? Kohtele itseäsi samoin, rakasta itseäsi, silloin voit hyvin, kukoistat ja voit antaa ympärillä oleville ihmisille myös rakkautta.

 

Tässä muutamia ajatuksia, jotka auttavat sinua matkalla elämänmittaiseen seikkailuun

 1. Kohtele itseäsi kaikin puolin hyvin
 2. Pidä itsestäsi hyvää huolta
 3. Puhu itsestäsi ja itsellesi kauniisti
 4. Ota vastuu itsestäsi ja onnestasi
 5. Helli ja hoivaa itseäsi ajatuksin ja teoin
 6. Ravitse itseäsi sellaisella ravinnolla, jota kehosi ja mielesi tarvitsee
 7. Fyysinen kosketus helpottaa stressiä, hierontaa, ihonhoitoa, hiustenhoitoa
 8. Huomioi kiitollisuuden – ja tyytyväisyyden aiheita
 9. Palkitse ja kannusta itseäsi
 10. Kuuntele omia tarpeitasi
 11. Millaiset elämänarvot ohjaavat valintojasi ja miksi
 12. Unelmoi ja tee tulevaisuuden suunnitelmia, joita kohti etenet
 13. Anna omaa aikaa itselle
 14. Tutustu itseesi ja yritä ymmärtää itseäsi ja käyttäytymistäsi

Jos olet erimieltä tai keksit mitä vinkkejä voisit meille antaa laita palautetta, olen kiitollinen kaikista ajatuksistasi.

 

Kesä on aluillaan ja toivottavasti monella on varattu lomakalenteriin aikaa vain olla, kiireettömästi vailla aikatauluja. Arvostetaan itseä ja omia tarpeita, mennään puoli tiehen toista vastaan, mutta ei eletä koko lomaa muiden odotusten mukaan. Toimi vastuullisesti ennen kaikkea itseäsi kohtaan, keskustele myös omista asioistasi, toiveistasi, tarpeistasi niin kuin kuuntelet ja ymmärrät muiden tarpeet ja toiveet. Muista myös rakentava kommunikaatio, ei se mitä sanotaan ja puhutaan, mutta miten ne ilmaistaan!

Koskaan ei ole liian myöhäistä alkaa rakastaa itseään!

 

Toivotan oikein hyvää alkavaa kesää sinulle.

 

Rakkaudella Mervi