KYSYMYKSIÄ JA VASTAUKSIA

Voimapiiri paikka kotipihassa
Mikä on valmentajan eettinen toimintamalli?

 

Työetiikassani olen sitoutunut noudattamaan The International Coach Federationin periaatteita, jotka kunnioittavat asiakasta oman elämänsä asiantuntijana. Kunnioitan asiakkaan elämänkatsomusta, hänen luovuuttaan ja voimavarojaan. Tältä pohjalta pidän velvollisuutenani: Oivaltaa ja selkiinnyttää asiakkaan tavoitteet, rohkaista asiakasta itsetuntemukseen, tukea asiakkaan yksilöllisyyden huomioivia ratkaisuja ja toimintatapoja. Vaatia asiakkaalta vastuunottamista omasta käytöksestään.

 

Mitä valmennuksessa oikein tapahtuu?

 

Valmennuksessa kartoitetaan elämäntilannettasi, sinua kuunnellaan ja kunnioitetaan. Sinä tiedät mihin haluat muutosta, ilmaiset tavoitteesi jota kohti menet pienin askelin tai suurin harppauksin. Tavoitteen jälkeen teet konkreettisen suunnitelman. Valmennus on tuloksellista ja mukavaa.

Menetelmät joita valmennuksen aikana käytetään on keskustelua, kysymyksiä ja vastauksia joista tulee sinulle oivalluksia ja inspiraatiota. Välillä valmennuksessa piirretään tai kirjoitetaan tai tehdään rentousharjoituksia ja annetaan itselle aikaa, tilaa saada parempia ajatuksia joiden seurauksena syntyy parempaa elämää ja parempaa arkea! Valmennus tapahtuu aina sinun ehdoillasi ja aikataululla.

 

Saanko valmentajalta valmiit vastaukset/ohjeet miten elää?

 

Käsittelen jokaista kunnioittaen, arvostaen ja luotan siihen että käyttämäni menetelmät ja työkalut auttavat valmennettavaa löytämään itse vastaukset mitä tehdä, mitä ajatella ja miten edetä asioissa. Vastuuntuntoinen valmentaja ei anna valmiita vastauksia tai ohjeita. Olen saanut palautetta ryhmävalmennuksissa etten anna valmiita ohjeita ja kerron ympäri pyöreitä. Valitettavasti se tuntuu joskus aika kurjalta kun pitää itse miettiä ja päättää. Valmentaja ei voi tietää mikä on sinulle juuri nyt parasta, sinä tiedät!

Jokainen on loppupelissä itse vastuussa elämästään ja siihen valmentajana kannustan jokaista! Jokainen elää oman näköistä elämää, omien valintojensa kautta! Valmentajan avulla voit alkaa muuttamaan elämäsi suuntaa. Valmentaja on kannustaja, rohkaisija ja iloitsee kanssasi saavutuksistasi!

 

Miten valmennus eroaa terapiasta?

 

Valmennus on ratkaisukeskeinen ja eteenpäin suuntaava toiminnallinen prosessi, jossa autetaan valmennettavaa löytämään omia voimavaroja oman tärkeän tavoitteen saavuttamiseksi. Keskitytään mahdollisuuksiin ja tulevaisuuteen ja jätetään menneisyyden valinnat ja virheet taka-alalle. Löydät valmennuksen aikana itsestäsi uusia puolia joita alat käyttämään, voit muuttaa uskomuksia ja ajatuksia ja muuttaa aktiivisesti tulevaisuuttasi.

 

Voinko kertoa vapaasti omista asioistani luottamuksellisesti?

 

Valmentajaa sitoo vaitiolovelvollisuus ja eettiset säännöt. Kaikki mitä valmennuksen aikana keskustellaan ja mitä valmennuksen aikana tapahtuu on täysin luottamuksellista. Voit olla aidosti oma itsesi ja kertoa juuri ne asiat jotka tarvitsee prosessin aikana käydä läpi.

 

Olen valmis tekemään muutoksen, mutta kannattaako minun tulla valmennukseen?

 

Kun sinulla on halu parantaa elämän laatua ja haluat elämänmuutosta. Muutos ei tapahdu hetkessä, vaan pienin askelin. Yksi asia johtaa toiseen. Solmi hyvä valmennussuhde valmentajasi kanssa, sitoudu tärkeään muutokseen. Valmentaja on kannustaja, kuuntelija ja rinnalla kulkija. Valmentajalla on erilaisia käytännöllisiä ja konkreettisia työkaluja asioiden selkeyttämiseen ja uusien näkökulmien hahmottamiseen. Etsi itsellesi sopiva valmentaja, jonka kanssa henkilökemia toimii, valmentaja kannustaa sinua, antaa sinulle energiaa tehdä rohkeita päätöksiä jotka parantavat arkeasi. Hän rohkaisee ja iloitsee kanssasi saavutuksistasi! Tervetuloa testaamaan Kannustamon Merviä. Ensimmäinen 30 min on veloitukseton, testaa vaikka puhelimessa toimiiko henkilö kemiamme ja jatkammeko yhdessä kohti sinun tärkeää tavoitetta ja haluttua elämänmuutosta!

Käytän paljon rahaa itseeni ja ulkonäkööni, en ole aikaisemmin pistänyt rahaa siihen että miettisin elämääni kokonaisuutena ja aitoja tarpeitani. Arastelen aloittaa ja hieman pelottaakin mitä valmennus voisi tuoda tullessaan!

Elämä on mielenkiintoista, olet havahtunut miettimään elämääsi kokonaisuutena. Suosittelen tekemään elämäntilanteen kartoitustestin. Voit tehdä sen yhdessä valmentajan kanssa ja keskustella tavoitteistasi ja aidoista tarpeista samassa yhteydessä. Valmennus etenee sinun ehdoillasi ja aikataululla. Valmennus auttaa sinua saavuttamaan asioita joita haluat, pienin askelin tai suurin harppauksin, riippuu ihan sinusta itsestäsi. Sinä olet tärkeä ja sinua kunnioitetaan! Tervetuloa testaamaan!. Ensimmäinen 30 min on veloitukseton, testaa vaikka puhelimessa toimiiko henkilökemiamme ja jatkammeko yhdessä kohti sinun tärkeää tavoitetta ja haluttua elämänmuutosta!

 

Minua kiinnostaa mutta epäilen että valmennuksessa on jotain mystistä?

 

Valmennusmenetelmät ovat keskustelua, kysymyksiä ja vastauksia joista tulee sinulle oivalluksia ja inspiraatiota. Välillä valmennuksessa piirretään tai kirjoitetaan tai tehdään rentousharjoituksia ja annetaan itselle aikaa, tilaa saada parempia ajatuksia joiden seurauksena syntyy parempaa elämää ja parempaa arkea! Rentousharjoituksia ja mielikuvamatkoja emme tee jos ne tuntuvat sinusta hankalilta. keskustellaan aina miten sinä koet harjoituksen. Valmennus tapahtuu aina asiakkaan ehdoilla ja aikataululla.

Valmennuksessa sinua kuunnellaan ja kunnioitetaan ja kartoitetaan elämäntilannettasi. Sinä tiedät mihin haluat muutosta ja ilmaiset tavoitteesi jota kohti menet pienin askelin tai suurin harppauksin. Tavoitteen jälkeen teet konkreettisen suunnitelman. Valmennus on tuloksellista ja mukavaa.

 

Onko valmennus turvallista? Vaikka haluaisin muutosta, tämän hetkinen tilanne tuntuu tutulta ja turvalliselta.

 

Valmennus on ratkaisukeskeistä, haetaan ratkaisuja ja tehdään toimintasuunnitelma sen saavuttamiseksi. Mitään ei tapahdu ellet itse halua. Tee elämäntilanteen kartoitustesti yhdessä valmentajan kanssa ja keskustele tavoitteistasi ja aidoista tarpeistasi. Valmennus etenee sinun ehdoillasi ja aikataululla. Valmennus auttaa sinua saavuttamaan asioita joita haluat, pienin askelin tai vauhdikkaasti edeten, riippuu ihan sinusta itsestäsi. Sinä olet tärkeä ja sinua kunnioitetaan!

 

Kuinka kauan valmennus kestää ja mitä se minulta vaatii?

 

Yksi valmennuskerta kestää noin tunnin verran. Kun haluat muutosta elämääsi, muutos ei tapahdu simsalabim, sormia napsauttamalla. Muutos vaatii sinut, halusi muutokseen, aikaasi ja kärsivällisyyttäsi sekä omien ajatustesi muuttamista. Kaikki tapahtuu sinun ehdoillasi.

Valmennus on ratkaisukeskeinen prosessi, riippuu aiheesta ja muutoksen suuruudesta kuinka paljon aikaa valmennukseen menee.

Muutamalla ( 4- 8) valmennuskerralla päästään jo pitkälle. Valmennuskertojen välissä voi olla yksi viikko tai jopa kuukausi, silloin sinulla on aikaa tehdä konkreettisia asioita arjessasi, havainnoida ympäristöä ja tehdä tarpeellisia asioita. Aina edetään sinua kunnioittaen ja kuunnellen.

 

Asun Kuopiossa, miten minun on mahdollista saada valmennusta?

 

Vaikka asuisit maailman äärissä, puhelin toimii. Puhelinvalmennus on oivallinen tapa saada valmennusta, se säästää aikaa ja matkakustannuksia. Varataan etukäteen valmennusaika ja valmistaudutaan valmennukseen. Rauhoittamalla tila jossa olet, voit mennä huoneeseen jossa voit rauhassa olla, keskustella, tehdä mahdollisia piirustus tai kirjoitustehtäviä. Sovitaan aina etukäteen jos tarvitaan erikoisvälineitä, paperia kyniä tms.

 

Meillä on sama porukka, jolle vedit polttari-ohjelman.
Voisitko tulla pitämään meille nyt jatkovalmennuksen -aiheena vauva perheessä?

 

Tutun valmentajan kanssa on hyvä jatkaa uusiin aiheisiin ja haasteisiin. Ryhmässä saadaan uutta perspektiiviä muuttuvaan elämäntilanteeseen. Miten naimisiinmeno vaikuttaa muihin ihmissuhteisiin? Tutun polttariporukan valmennuksesta voidaan siirtyä valmentamaan tulevaa äitiä ja ystäväporukkaa ”vauvakutsut”. Parisuhde ryhmävalmennus voi olla myös yksi tärkeä aihe vauvaperheessä.

 

Haluaisin esimiehenä ryhmäyttää uuden tiimini, millaisia mahdollisuuksia sinulla on tarjota?

 

Valmentajalla on erilaisia työkaluja tutustuttaa tiimin jäsenet toisiinsa. Esim.

Tavoitteista totta, aarrekartan avulla vaikutetaan tyytyväisyyden tunteeseen. Kun ryhmällä on yhteinen tavoite, sanoitetaan se ja samalla ryhmän jäsenet tutustuvat toisiinsa ihmisinä ja hyvä ilmapiiri syntyy kuin itsestään uudessa ympäristössä.

Myös erilaisia ryhmävalmennuksia on mahdollisuus pitää. Voidaan kartoittaa haasteita ja lähtökohtaa ja sen pohjalta räätälöidään ja suunnitellaan käytössä olevaan aikaan ryhmälle sopiva valmennus. Keskustellaan lisää yksityiskohdista ja mahdollisuuksista

 

”Muuta ajatuksesi ja muutat maailmasi. –  Norman Vincent Peale