Rakkauden hehku

Rakkausteema on nyt ajankohtainen, ilmapiiri on vapautuneempi kuin aikaisemmin, parisuhteen kiemurat eivät ole enää pelkästään vitsin aihe. Rakkaus ei ole tabu, me rakastetaan jo asioita, tavaroita, paikkoja ääneen ja hehkutetaan asioita joita tykätään tehdä.

Puhuminen ja kommunikaatio on tärkeää niin parisuhteessa kuin ihmissuhteissa yleensä. Tärkeää on havahtua kuuntelemaan omaa puhettaan, se miten puhutaan, miten viestitään, miten ilmaistaan itseään toiselle, onko se myönteistä vai negatiivistä? Kun haluat jotain myönteistä tapahtuvan, ota asenne että kaikki järjestyy ja ole positiivinen omissa ajatuksissasi, se vaikuttaa kommunikaatiotyyliisi ja lopputulokseen.

Ole itse se rohkea, alku on yleensä hankalaa!

Kun otat rennosti ja rohkaisemme itsemme puhumaan tärkeistä tunne asioista, rohkaisemme myös toista puhumaan, omista ajatuksistaan ja tunteistaan silloin voimme ymmärtää toista yhä enemmän.

Ihmiset ovat kiinnostuneita kuulemaan ja näkemään rakkausteemasta ja onneksi siihen on antanut mahdollisuuden mm. Unelmien poikamies, Ensi treffit alttarilla ja Elämä pelissä, siitä jo saa puheenaiheita ystäväpiiriin ja parisuhteeseen. Hyviä puheenaiheita vilisee kahvipöytä keskusteluissa. Vaihdetaan ajatuksia ja opitaan taas lisää, kuulemaansa ja näkemäänsä  voi soveltaa omaan elämäänsä.

Maailma on  pullollaan hyviä ja huonoja esimerkkejä. Mietihän hetki, millaisia hetkiä sinä haluat jättää taaksesi? Pääasia on, että teet jotain sillä onneen ja onnelliseen parisuhteeseen on monta reittiä.

Tasapainoinen elämä on tavoiteltava asia, mutta mitä se tarkoittaa

Ystävät, perhe, parisuhde, lemmikit, harrastukset ja työ vaikuttavat kaikki elämään. Onni ja onnellinen elämä syntyy kun asiat ovat kohdallaan. Jokainen määrittelee toki itse mikä on onnellinen elämä ja mitä siihen kuuluu. Rakkausvalmentajana minulla on onni olla mukana Rakkauden hehku illassa Lohjalla kesäkuun alussa.  Tämä ilta on tarkoitettu sekä sinkuille sekä parisuhteessa oleville avartamaan perspektiiviä omaan onnelliseen elämään. Tilaisuudessa keskustellaan eri teemoista ja kuullaan samalla mitä mieltä toiset osallistujat ovat. Teeman alustaa aina rakkauden puolestapuhuja ja sen jälkeen jokaisella osallistujalla on mahdollisuus kertoa ja kysyä, kyseenalaistaa.

Välillä on hyvä pysähtyä toteamaan että elämä itseasiassa onkin aika hyvin!

Toivon koko sydämestäni että jokainen havahtuu ajatukseen, että voi itse vaikuttaa parisuhteeseensa. Voimme muuttaa vain itseämme, muokkaamalla omia ajatuksia, tehdä asioita toisin ja pyrkiä itse vaikuttamaan asioihin joilla parantaa parisuhdetilannetta – olipa sinkku tai suhteessa!

Jos olet huonossa parisuhteessa, kysy itseltäsi onko se sen arvoista? Jos riitelet usein, kysy itseltäsi voinko riidellä rakentavammin? Jos kannat kaunaa suhteessasi, kysy voitko antaa anteeksi? Jos tunnet ettei sinua kunnioiteta, kysy itseltäsi kunnioitatko itse itseäsi? Olemme toinen toisillemme peilejä.

Nyt on kesä, aurinko hellii lämmöllään, hellitä ja rentoudu, anna ajatuksillesi uusia virikkeitä ja muuta elämääsi pala palalta. Keskustele ystäviesi kanssa, lueskele uudenlaisia kirjoja, mene paikkaa jossa et ole vielä käynyt, kiinnitä huomiosi pieniin mukaviin asioihin ja hengitä tietoisesti muutama kerta hieman syvempään.

Toivotan sinulle ihanaa alkavaa uutta viikkoa ja nautiskele elämän sinulle tarjoamista pienistä iloista!

Rakkaudella Mervi