JÄLLEENRAKENNUS ONNISTUI – TOTAALI UUPUMISEN JÄLKEEN

Tunnetko henkilön joka valittaa koko ajan kipuja tai hänellä on huono olla kenties levoton mieli? Käyttäytyykö hän välillä aika hassusti, unohteleeko asioita tai naposteleeko koko ajan jotain? Minä tiedän, ainakin yhden ja olen aistinut joissakin henkilöissä saman tyyppisiä oireita. Edellä mainitut oireet voivat olla seurausta pitkäaikaisesta stressistä ja itsensä laiminlyömisestä. Väitetään, jopa että yli 90% sairauksista on stressin aiheuttamia.

 

Tiedät varmasti mitä et halua

– käännä se ehdottomasti peilikuvaksi.

Näin vuoden lopussa ja uuden vuoden alussa on helppo kiinnittää huomio menneeseen. Henkilökohtaisesti minulla on ollut käynnissä jälleenrakennuksen vuosi. Olen ollut todella väsynyt.

Väsytin itseni, uuvuin, koska en kuunnellut itseäni ajoissa. Lohdutukseksi voin kirjoittaa ja todeta ettei koskaan ole liian myöhäistä tehdä muutosta. Kun nyt vilkaisen hieman taustapeiliin, tiedän, millaista minulla on ollut ja mitä minulle on tapahtunut. Ymmärrän nyt miksi minulla on ollut väsynyt ja innoton olo.

Koska uskalsin tehdä pienimuotoista inventaariota elämäni tapahtumista, on huomattavasti helpompi nähdä kokonaisuus.

Mitä on tapahtunut?

Mikä on johtanut mihinkin ja mikä on johtunut mistäkin?

Voin oppia tapahtumista ja kääntää kipeät ja haasteelliset tapahtumat ja kohtaamiset voitokseni.

En halua olla katkera tai vihainen, haluan nähdä nämä tapahtumat opettavaisina tapahtumina.

Itsetuntemukseni on taas laajempi, tiedän niiden kautta taas lisää mitä haluan elämältäni.

 

Pieni päätös, oma tahto ja halu muuttaa elämän suuntaa.

 Vuosi on vasta aluillaan ja voin olla onnellinen. Positiivisuus, into tarttua asioihin on taas löytynyt ja olen todella toiveikas tulevaisuuden suhteen. Kaiken takana on oma päätökseni, oma päätös ja tahto muuttaa ja räätälöidä omaa elämää vakka penin askelin erilaiseksi. Vain minä voin asialle jotain, oman elämän saaminen takaisin raiteilleen tai uuteen haluamaan uomaan alkaa itsestäni.

 

Älä sorru negatiiviseen taivasteluun.

Olemme kaikki yksilöitä, toinen stressaantuu herkemmin kuin toinen. Kun elämä ei suju kuten on haaveillut, kun elämä heittää häränpyllyä, sitä sortuu helposti syyttelemään olosuhteita ja toisia. Se on aivan luonnollista. Negatiivinen ajattelu johtaa kuitenkin helposti siihen, että ihminen havainnoi koko ajan ympärillään tapahtuviin asioihin kielteisesti ja stressaantuu entisestään. Silloin syöksykierteen omainen tilanne on päivänselvä. Tiedät varmaan sellaisia tyyppejä, jotka näkevät vain asioiden nurjat puolet? Minä ainakin olen kohdannut sellaisia henkilöitä. Olen henkilökohtaisesti kokenut heidät aika raskaiksi ja lyhyenkin tapaamisen jälkeen voi olla itsellä aika tyhjä ja voipunut olo. Joskus olen sortunut menemään siihen taivasteluun ja syyttelyyn mukaan ja olo on sen jälkeen vielä kurjempi. Kestää aikaa palauttaa oma hyvä tunnelma takaisin.

 

Luulin olevani positiivinen

– niin kuin ennen.

Ihmiset jotka vain valittavat eivät välttämättä itse tajua olevansa negatiivisia. He eivät ole havahtuneet omiin stressioireisiinsa, he ovat totaalisen väsyneitä elämäänsä.

Elämässä on voinut tapahtua haasteellisia asioita. He ovat kyynistyneitä, menneet lukkoon ja sotkeutuneet omiin uskomusverkkoihinsa. He eivät ole vielä siinä vaiheessa halunneet muuttaa omaa ajatteluaan, voimme oppia asioista ja kasvaminen tekee aina kipeää.

Monet syyttävät toisia ja olosuhteita epäonnistumisistaan. Elämäänsä tyytymätön ihminen levittää ympärilleen epämääräistä huonoa fiiliksen verkkoaan.

Onneksi voimme valita seuramme, ottaa etäisyyttä tai suhtautua huumorilla moiseen tyytymättömyys hyökkäykseen. Minäkin luulin olevani myönteinen kuten ennen, olin unohtanut jotain todella tärkeää.

Minulle on vuosien mittaan aseteltu jos minkäkinlaista foliohattua päähän, naurettu ja ilkuttu.

Onneksi meillä jokaisella on valinnanvapaus, minä olen valinnut oppimisen tien, voin oppia myös kokemuksistani.

 

Et sinä ole masentunut, sinua keljuttaa.

Valittelin kesällä eräänä päivänä ystävälleni puhelimessa omaa saamattomuuttani ja aprikoin olenkohan masentunut. Ystäväni sanoi minulle vapauttavasti, kuule et sinä ole masentunut –  sinua vain keljuttaa.  Hän kysyi heti perään, mikä on pällimäinen syy keljutukseen vai onko niitä montakin? Sen jälkeen hän oli vain hiljaa, hän teki minulle ystävänpalveluksen.

Hän oli minun valmentajani siinä hetkessä.

Silloin kirkastui mieleeni tärkeimpiä asioita!

 

 

Mikä on sinun ajatuksesi,

mikä tekisi sinun elämästäsi paremman?

 Vuosi on vasta aluillaan, positiivisuus, into tarttua asioihin on taas löytynyt ja olen todella toiveikas tulevaisuuden suhteen. Kaiken takana on oma päätökseni, oma päätös ja tahto räätälöidä omaa elämää vakka penin askelin erilaiseksi. Seuraavissa blogikirjoitukissani avaan niitä pieniä päätöksiä ja askeleita, joita olen tehnyt kesästä alkaen muuttaakseni elämääni.

Elämä on jatkuvaa muutosta, se mitä ajattelet elämästäsi muodostuu elämäksesi.

 

Pistähän merkille millaista on sisäinen puheesi tänään!

 

Rakkaudella Mervi