Vitamiinit ja hivenaineet ovat myös tärkeitä – Tutkituta itsesi!

Joskus joku ihminen on elämässäsi kuin pirskahteleva vitamiinipommi, joka pelkällä läsnäolollaan saa sinut ihan liekkeihin. Ihanaa! Jos kuitenkin on niin kuin minulla, että stressi oli syönyt B-vitamiinit nolliin, oli uupunut olo, sainkohan edes nukuttua kunnolla. Olin illallakin syönyt epäterveellisesti ja aivan liian myöhään. Palautuminen oli heikkoa ja myös sen vuoksi olin väsynyt. Pysähtyminen perusasioiden äärelle teki minulle hyvää ja palautti minut ruotuun.

Huolehdi jaksamisestasi 

Stressaantuneena ja ylikierroksilla emme huomaa huolehtia itsestämme, vaikka se olisi se tärkein asia. Suosittelen lämpimästi huolehtimaan itsestäsi, terveydestäsi ja jaksamisestasi.  Jos sinulla on kurja olo, väsyttää ja unohtelet asioita tai jos sinulla on muita pitkittyneen stressin oireita juttele lääkärin kanssa. Pääasia on että huolehdit itsestäsi ja kuuntelet itsäsi. 

Koti ja sen asukkaat voivat hyvin kun keittiössä keitetään ja tehdään kotiruokaa.

Ahh mikä tuoksu kun hellalla porisee hyvä keitto tai uunissa on hyvä pata hautumassa.

Yrtit ja mausteet tekevät meille ihmisille ja aisteillemme hyvää. Uskomme monet siihen, että terveellinen ruoka ja säännöllinen ateriarytmi on riittävä terveyden ylläpitämiseen. Jos olet väsynyt ja uupunut kannataa ehkä selvittää myös onko sinulla riittävästi vitamiineja ja hivenaineita elimistössäsi.

Älä nauti vitamiineja omin päin -varsinkaan rasvaliukoisia!

Stressi ja kiire syövät elimistöstämme paljon B vitamiinia. Kun sinulla on pitkittynyt stressi nauti monipuolisesti vesiliukoisia B vitamiineja, mutta rasvaliukoisten vitamiinien kanssa kannattaa seurata tilannetta. Voit mittauttaa B, D, E vitamiini tasosi jossakin laboratoriossa lääkärin lähetteellä. Myös ilman lähetettä voi ainakin Cityterveydessä mitauttaa viamiinitasoja edullisesti. Ei ole tavatonta jos väsyttää eikä jaksa ajatella. Vinkkinä kerron, että todellinen ihme hivenaine itselleni oli mangnesium. Sen avulla suonenveto ja krampit hävisivät ja yöuneni oli levollisempaa. Herään virkeämpänä! 

Oletko niin puhki ettet jaksa mitään?

Jos ei jaksa lähteä  liikkumaan, suorittamaan vaikka tietäisi sen olevan hyväksi, sitä syö mieluummin lohturuokaa  on vaan keittiön pöydän ääressä ja tuijottaa tyhjyyteen. Onko tämä sinulle yhtä tuttu tunne kuin minulle oli kesällä?

Jos tunnistat tämän, silloin stressi on ajanut nurkkaan ja on kertomassa sinulle vakavaa asiaa. Juuri tällaiseen tilanteeseen on hyvä herätä. Mitä olenkaan tekemässä itselleni ja elämälleni? Miten käy jos jatkan tällä tavalla? Millainen on oloni huomenna? Miten voin ensi viikolla? Millainen on terveyteni vuoden kuluttua? Millaista elämää vietän 10 vuoden kuluttua?

Jos olet ylikuormittunut ja haluat tehdä jotain parantaaksesi elämääsi, oloasi, helpottua stressistä tai saada niskakivun hellittämään, sinun tarvitsee oikeasti tehdä jotain. 

Kun rauhoitut ja annat oikeasti itsellesi aikaa, silloin alkaa muutosta tapahtumaan. Kun olet rauhoittineempi, voit ajatella selkeämmin ja tiedostaa mikä juttu elämässäsi ei enää palvele sinua, voit itse muuttaa elämäsi suuntaa. Tee pieni päätös. Päätöksen ei tarvitse olla iso; eikä se oikeastaan saakaana olla. Pinin askelin saat aikaan sellaista 

Aloitta rentoutuminen kuuntelemalla musiikkia ja hengittämällä. Keskity vain hengittämiseen, vedä keuhkot täyteen ilmaa, todella suuriksi muutaman kerran. Rauhoittuneena saat ajatuksillesi tilaa ja selkeyttä asioihin. 

Muistuta itsellesi

millaista on hengittää kunnolla,

hengitä tietoisesti!

Laitahan hetkeksi silmät kiinni,

hengitä edelleen syvään.

Vain hengität ja rauhoitut.

Vain hengität ja rauhoitut! 

Ajatuksissasi voit mennä mielipaikkaasi,

katsomaan vaikka auringonlaskua!

Stressiä ja patoutuneita tunteita pitää purkaa. 

Lukkiutuneet asenteet ja purkamattomat paineet aiheuttavat meidän kehoomme erilaisia lukkoja. Kannattaa rentouttaa mieli ja keho välillä näistä stressaavista asioista etteivät ne varastoidu kehoon ja ala jumittaa liikaa. Oletko huomannut itselläsi lihasjännitystä tai kireyttä? Oletko sanonut kaverillesi että mene ihmeessä hierojalle, mutta käytkö itse? Olen kohdannut henkilöitä, jotka eivät ole koskaan eläessään käyneet hierojalla.  Ai miksi eivät ole? No, olen saanut vastaukseksi ettei kehtaa riisuuntua toisen tuntemattoman edessä. Onneksi kaikissa hoidoissa ei tarvitse riisuuntua. 

Mikä on stressin tehtävä, onko sen tarkoitus suojella sinua? 

Stressi kertoo jostakin, se kertoo sinulle, että joku menee päin prinkkalaa. Minä tartuin itseäni kiinni niskasta kesällä noin puoli vuotta sitten ja se kannatti, nyt on parempi olo ja jaksan tehdä asioita, innostun asioista ja hymyilyttääkin! Olen jälleenrakentanut itseni, omaksi itsekseni! 

Varaa aika hierojalle, hemmottele itseäsi, laita sauna päälle, ota kuuma suihku, marssi ottamaan verikokeita, varaa lääkäriaika, aloita rakastamaan itseäsi, HUOLEHDI ITSESTÄSI.

Voit varata rentoushoidon myös minulta. Soita ja kerro tilanteestasi niin sovitaan aika rentoutushoitoon tai elämäntilanteen kartoitukseen ja muista että muutos jonka teet ei tarvitse olla iso. Pienin askelin etenet kohti parempaa arkea, elämää tai oloa! Soita Merville Puh. 050 9197139

 
Rakkaudella Mervi