Yhdessä tekeminen ja kokeminen on kultaakin arvokkaampaa

Yhdessä tekeminen voi olla tärkeämpää kuin mikään muu, yhdessä kokeminen antaa hyviä muistoja ja lähentää ihmisiä toisiinsa. Viime päivinä on mediassa keskusteltu paljon älypuhelimista, sinisestä valosta joka aiheuttaa meille varsinkin illalla uniongelmia. Älypuhelimet ovat kyllä hyvä keksintö. Me ei taideta vielä osata elää niiden kanssa. Älyelimessähän on meidän koko elämä, aikataulut, sähköpostit, ruokareseptit, sähköpostit ja some.

Miten itse käyttäydyn?

Mietin tässä eräänä iltana voisinko itse laittaa älyelimeni syrjään hetkeksi, varsinkin silloin kun minulla on ihminen vierelläni. Kyllä vaan voin, silloin voin nähdä katseen, tuiki tärkeät eleet ja ilmeet, kuulen paremmin äänensävyt ja tärkeät äänen painot ja sanat. voin oikeasti ymmärtää!  Meillä on mahdollisuus hyvään yhteyteen.

 

Voisiko perheessä laittaa samaan aikaan älypuhelimet ja muut vempaimet ikään kuin hyllylle ja vaikka lentokonetilaan.

Sieltä hyllyltä ne eivät houkuttele meitä merkkiäänillään pois tärkeästä hetkestä. Kun kaikki ovat yhtä aikaa läsnä, se on tärkeää ja arvokasta. Tai voisiko kotina olla tietty paikka tai huone joka on ns. somevapaa tila. Sinne voi mennä ja siellä voi kohdata aidon ihmisen!

Kunpa muistaisimme aina kiireessämme,

että pieni hetki on hetkessä ohi,

me voimme tehdä siitä hyvän ja mieleenpainuvan!

 

Katselen mielikuvituksen silmälasien läpi pariskuntaa aamiaisella ja lapsiperhettä yhteisen ilta-aterian äärellä tai mummin ja vaarin luona viikonloppuna. Sellainen hetki on ohikiitävän nopea, me voimme tehdä siitä hyvän ja mieleenpainuvan. Kun kaikki osallistuvat yhdessäoloon kuulee tärkeitä asioita, voidaan sopia yhteisistä menemisistä ja tulevaisuudesta, voidaan saada aidosti apua johonkin pulmaan kun yhdessä pohditaan asiaa. Tulla kuulluksi ja nähdyksi on meille jokaiselle tärkeä asia!

Nyt istun kuitenkin rauhassa hetken,

laitan silmät kiinni, hengitän syvään muutaman kerran,

keuhkot oikein kunnolla täyteen.

Olen itselleni läsnä ja siitä se sitten lähtee!

Kysyn lempeästi myös sinulta. Entäs sinä, oletko itsellesi läsnä?

 

Rakkaudella Mervi